Jordgubbar med mascarpone
Kategori: Dessert, Efterrätt, Jordgubb, Jordgubbar
Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin
500g ansade och delade jordgubbar
1 rosmarinkvist
1 vaniljstång
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker
Lägg jordgubbarna i en tät glasburk tillsammans med rosmarin och vaniljstång. Koka upp övriga ingredienser och häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst 12 timmar - jordgubbarna kommer att vätska sig under tiden. Jordgubbarna kan hålla flera veckor i kylen.
2 dl lag från de picklade jordgubbarna
1/2 dl srösocker
2 dl picklade jordgubbar
2 dl färska jordgubbar i kvartar
rostade kokosflakes eller riven kokos att toppa med
2 dl vispgrädde
125g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
Koka upp lagen tillsammans med socker. Låt det koka till en relativt fast konsistens och låt svalna. Vispa grädde, socker och vaniljpulver fluffigt,. Vispa sedan i mascarponen. Lägg upp krämen på tallrikar, lägg på färska och picklade jordgubbar. Toppa med kokos och ringla över jordgubbssirapen.