Citron- och vallmokaka
3 1/4 dl mjöl
2 1/4 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 msk blå vallmofrön
2 msk rivet citronzest
1/4 dl grädde
85g ricotta
Sockerlag:
saften från i citron
1 dl vatten
1/2 dl socker
Sätt ugnen på 175grader. Vispa smör och socker poröst. Knäck ett ägg i taget i smeten och vispa under tiden. Blanda mjöl, salt och bakpulver och tillsätt försiktigt lite i taget. Vänd ner vallmofrön och zest. Häll i ricotta och grädde och vispa.
Smöra en avlång form (1,5 liter) och pudra med mjöl. Vänd ner smeten. Grädda kakan i 45 minuter och förbered under tiden sockerlagen.
Koka upp ingredieneserna och reducera till halva mängden. Häll sockerlagen över den heta kakan så att den blir knaprig och syrlig på ovansidan. Låt kakan svalna på galler innan den skärs upp.