Saffransbiscotti
100g smör
0,5g saffran
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl (300g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl grovt hackade pistagenötter (eller mandel)
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Stöt saffran i lite av sockret och rör sedan ner i smöret. Häll i en bunke och låt svalna, rör sedan i äggen och resten av sockret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner blandningen och nötterna, arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en c:a 40 cm lång längd. Grädda i mitten av ugnen i c:a 15 minuter och låt sedan svalna lite. Sänk tempen till 100° och skär varje längs i c:a 10 sneda skivor, lägg dem på plåten med snittsidan uppåt. Torka mitt i ugnen i c:a en timme med ugnsluckan på glänt. Eventuelltkan man behöva vända dem efter halva tiden.