dinosbarandgrill.blogg.se

Vår receptsamling.

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Kategori: Lasagne, Pasta, Vegetariskt

1 finhackad gul lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 pkt färska lasagneplattor (c:a 200g)
3 msk tomatpuré
500g krossade tomater
1 tsk flytande honumg
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande i fond
2 msk färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
4 dl vatten
200g fyst bladspenat (hellre färsk)
2 stk halloumiostar à 200g i tunna skivor
1,5 dl pumpakärnor, gärna rostade
1,5 dl riven smakrik ost
salt och svartpeppar och gärna färsk timjan till garnering
 
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan. Tillsätt tomatpuré, tomater, honung, buljong, timjan och vatten. Koka på medelvärme, utan lock, i c:a 5 min. Tillsätt spenat och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Varva tomatsås, lasgneplattor, pumpakärnor och halloumi i en form, c:a 20x30 cm. Börja och avsluta med tomatsås och strö sedan över den rivna osten. Ställ i mitten av ugnen c:a 20 minuter och garnera därefter.