Polpette
Kategori: Färs, Kött, Köttbullar, Köttfärs
Italienska köttbullar
1 skiva dagsgammalt kantskuret vitt bröd
500g kalv- eller nötfärs
1 ägg
4 msk mjölk
50g riven parmesan
rivet skal av 1/2-1 ekologisk citron
1-2 msk pressad citron
salt
svartpeppar
smör och olivolja till stekning
Blöt upp brödet i 1 dl vatten i c:a 5 minuter. Krama ur det och blanda med färs, ägg och mjölk. Blanda färsen slät och blanda i övriga ingredienser. Forma till relativt små bullar och stek i en blandning av smör och olivolja. Pressa gärna över lite citronsaft vid servering och dekorera eventuellt med citronskal och riven parmesan.
1 skiva dagsgammalt kantskuret vitt bröd
500g kalv- eller nötfärs
1 ägg
4 msk mjölk
50g riven parmesan
rivet skal av 1/2-1 ekologisk citron
1-2 msk pressad citron
salt
svartpeppar
smör och olivolja till stekning
Blöt upp brödet i 1 dl vatten i c:a 5 minuter. Krama ur det och blanda med färs, ägg och mjölk. Blanda färsen slät och blanda i övriga ingredienser. Forma till relativt små bullar och stek i en blandning av smör och olivolja. Pressa gärna över lite citronsaft vid servering och dekorera eventuellt med citronskal och riven parmesan.