dinosbarandgrill.blogg.se

Vår receptsamling.

Saffranspannacotta med fransk chokladsås

Kategori: Dessert, Efterrätt, Italien

4-6 portioner
 
Pannacotta:
2 gelatinblad
5 dl grädde
1/2 dl strösocker
1 kuvert saffran
1 vaniljstång
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med socker, saffran och den öppnade vaniljstången. Ta kastrullen från värmen,krama ur gelatinbladen och låt smälta i grädden. Häll upp i små formar och låt stå i kylskåp minst 3 timmar innan servering.
 
Chokladsås:
 
1/2 dl socker
1/2 dl siktad kakao
1/2 dl vatten
1 knivsudd salt
1 klick smör
 
Blanda socker och kakao, blanda i vatten och ha sedan i saltet. Koka upp under omrörning och smält sedan ner smöret. Låt svalna ngt innan servering.
 
 
 
Kommentera inlägget här: