Mince Pies
Deg:
350g vetemjöl
225g smör, kallt och i kuber
1 uppvispat ägg
lite kallt vatten
Fyllning:
1 burk mince meat av hög kvalitet
2 msk florsocker till garnering
Nyp ihop smör och mjöl i en skål till en konsistens som liknar grov sand. Blanda i ägget med en kall bordskniv. Ha i kallt vatten, en tsk i taget, rör med fingrarna eller kniven tills degen går ihop utan att bli kladdig. Platta till degen ngt, lägg i plastfolie eller påse och låt ligga i kylen i trettio minuter. Sätt på ugnen på 200 grader. Ta fram en muffinsform med plats för 12 pajer. Pudra bakbordet lätt med mjöl och kavla ut 2/3 av degen till cirka 3mm tjocklek. Stana ut cirklar som passar i formarna. Fyll till 2/3 med mince meat. Kavla ut resten av degen och stansa ut lock som läggs på pajerna. Fukta gärna kanterna med kallt vatten och knip ihop locket med kanten på degformen. Stick ett hål i locket på varje paj. Baka gyllenbruna i ugnen i cirka 20 minuter. Pudra på florsockret när pajerna svalnat. Kan serveras kalla ell
er varma med brandy butter.
