dinosbarandgrill.blogg.se

Vår receptsamling.

Pasta alla Norma

Kategori: Pasta, Vegetariskt

 
 
4 stora portioner
 
2 medelstora auberginer
3 hackade vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
1 tsk oregano
1 tsk chiliflingor
olivolja
1 msk kapris
1 msk rödvinvinäger
1 burk körsbärs- eller plommontomater
50 g riven pecorino
1 liten hackad lök
 
Skär auberginerna i sockerbitsstora kuber och lägg i ett durkslag, salta rejält och låt vätska ur sig i omkring 20 minuter. Skölj av auberginen för att reducera saltmängden, torka med hushållspapper. Tag av bladen från basilikan och hacka upp stjälkarna. Värm generöst med olivolja i en stor gryta eller panna, lägg i aubergine, oregano, chili, salt och peppar. Stek tills auberginerna är mjuka och gyllene.
Värm olja i en kastrull, fräs lök, vitlök, kapris och basilikastjälkarna. Lägg sedan i tomater och vinäger och låt koka i minst 20 minuter. Lägg auberginen i tomatsåsen och låt koka upp och blanda i hälften av pecorinon och hälften av basilikabladen. När pastan är kokt blandar man denna med såsen, spar gärna lite pastavatten för att ge såsen rätt konsistens. Servera i djup tallrik och dekorera med pecorino och basilika.